torstai 1. heinäkuuta 2010

Kanelipullaa

Taikina:

5 dl maitoa (maitojauheesta tehty maito toimii erinomaisesti)
50 g hiivaa (tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan)
1 tl suolaa
2 dl sokeria
2tl hienonnettua kardemummaa
n.14dl vehnäjauhoja
150g voi- tai margariini sulaa

Liota hiiva lämpimään maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma.
Lisää jauhoja vähitellen, koko ajan alustaen.
Lisää lopuksi rasva ja tarvittaessa vielä jauhoja.
Vaivaa taikinaa niin kauan että siitä tulee tasaista ja kimmoisaa.
Anna taikinan kohota pyyhkeen alla kaksinkertaiseksi.



Kauli ensin puolet taikinasta noin neliön muotoon ohueksi levyksi.
Levitä pehmeää voita tai margariiniä koko levylle.
Ripottele sitten myös kanelia ja sokeria.
Taita levy kaksinkerroin ja leikkaa taikinapyörällä noin sentin levyisiä suikaleita.




Ota sitten suikaleen päästä kiinni ja lähde pyörittämään sitä niin että toinen pää ottaa pöytään kiinni ja suikale alkaa kiertyä.




Leivo kierteestä pyöreä pulla ja taita suikaleen pää pullan alle.
Pullista pitäis tulla suurinpiirtein tämän näköisiä ↓


Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails