sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Synttärikakkuja vielä kerran

Saatiinhan viimeinkin ne toisetkin neiti Kesäheinän kummit käymään ja pöytään
sain aikaiseksi pienessä kuumeen höyryssä pyöräytettyä parit kakut.
Kokeilin tehdä mustikkahyydykekakkua ja siitähän tulikin hyvää :)


Laitan tähän ohjetta joka on siis ihan minun oma sovellus.

Pohjana digestive-keksi + voisula.
Eli noin puoli pakettia keksejä murskattuna
ja oisko ollu n.100g voisulaa.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele
pohja-ainekset tiiviisti kakun pohjaksi.

Täyte:
1 prk flora vispiä
1 pkr (200g) valion kuningatar rahkaa
1 prk (200g) valion mustikkajogurttia
1 piltin mustikkasose purkki
1 pandan valkosuklaalevy sulana

Ensin vispi vatkataan vaahdoksi ja siihen lisätään hyvin sekoittaen muut ainekset,
suklaa hieman jäähtyneenä ohuena nauhana.

5 liivatelehteä
½ dl mustikka-mansikkamehua

Liota liivatteet kylmässä vedessä n.10 min ja "sulata" ne kuumaan 
mehuun. Anna jäähtyä ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen
täytteen sekaan. Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa
ainakin kolme tuntia ennen kuin laitat seuraavan:

Liota 3 liivatelehteä kylmässä vedessä se 10 min.
Kuumenna 1dl mustikka-mansikkamehua ja laita 
liivatteet mehuun. Pudota muutamat mustikat kuumaan
mehuun jotta ne antavat siihen lisää väriä ;)
Kaada seokseen 2dl lisää (kylmää) mehua jotta se 
jäähtyy nopeammin. Lisää mustikoita n.2dl.
Kaada jäähtynyt "kiille" täytteen päälle.
Anna jähmettyä jääkaapissa.



Oli meillä tarjolla myös prinsessan hempeä kakku mansikkatäytteellä ;)

-Mari-

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails